Asiat Park, jouw park

Asiat Park is een publiek park voor en door de buurt, dagelijks open van 9u tot 23u. Je kan er terecht om te ontdekken, te wandelen, te sporten, te ontspannen of om simpelweg je picnic op te eten in het groen. Samen met de buurt bouwen we aan een groene, creatieve en steeds groeiende thuis voor iedereen.

Aan de Vilvoordse stadsrand, langs de Zenne en in de schaduw van de koeltorens, neemt de natuur het stilaan over van de voormalige militaire basis. Je aanschouwt er een paringsdans tussen baksteen, beton en groen in de talloze verborgen hoekjes, coole hallen en groene oases. 

van 9u tot 23u

dagelijks open

van 9u tot 23u

dagelijks open

Massa’s avontuurlijk Speelplezier

Massa’s avontuurlijk speelplezier

In Asiat Park vind je geen klassieke speeltuin. Het is een plek voor avonturiers, ontdekkers, dromers, klimmers, dansers, voor speurneuzen en curieuzeneuzen. Hier kan alles maar moet niets. Vuile knieën en kapotte broeken inbegrepen.

Asiat Park is volledig autovrij. 

Skatestraat

Skatestraat

In samenwerking met Skeetkroew vzw

Sinds 2020 een vaste stek in het park. Met een aantal vaste blokken, rails en ramps, biedt deze straat al heel wat ‘concrete’ om te skaten. Maar er komt nog! En er kan nog! Er ligt voldoende materiaal rond deze straat om ter plaatse bij te bouwen. Hou ook de sociale media in het oog voor initiaties, skate-events en wedstrijden. 
 

Pizza oven

Pizza oven

In een hoekje van Asiat Park vind je onze prachtige houtoven. Regelmatig wordt deze door een pizzaiolo opgepookt. Hou hiervoor zeker de sociale media in het oog. Wil je zelf aan de slag voor een pizza-feestje of een workshop brood bakken? Dan is deze oven even van jou. Weet wel dat het veel liefde en vakmanschap vereist om de oven aan de praat te krijgen! Neem gerust contact met ons op.

De houtoven is het resultaat van de studio “The act of building: on circular materials and processes”, een project van de KU Leuven Faculteit Architectuur in samenwerking met BC architects. De studenten leerden door middel van lezingen en workshops over plaatselijke materialen en het belang van vakmanschap. Met deze kennis gingen ze aan de slag op de Asiat-site en bouwden ze een houtoven met lokale materialen.

Kom eens langs In Asiat Park

Asiat ParkMechelsesteenweg 255, 1800  Vilvoorde
info@asiatpark.be